Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /chroot/home/reklamfi/reklamfilmek.com/html/stat/lib/io.php on line 151
Flash Player letöltése.

MKB Bank


Bank | feltöltve: 2010.05.16.

bank, tehetség, gyerek, sport, kultúra

megtekintve: 1045 | Küldés ismerősnek

  • Currently 0.00/5

0.0 (0 értékelés)

beágyazás:
cím: 1056 Budapest, Váci u.38. tel.: +36-1/269-0922 fax: +36-1/269-0959
web: http://www.mkb.hu
e-mail: mkb@mkb.hu
Mondj véleményt a termékről, a szolgáltatásról vagy a reklámról!
1 | viktoria.koch / 2010-11-21 19:34:12
A válság ideje alatt megrendült a fogyasztók bankokba vetett bizalma. A bizalom elnyeréséhez, visszaszerzéséhez már nem mindig elegendő egy látványos termékreklám. A bankok termékpalettája, szolgáltatásaik, és a kapcsolódó kondícióik oly mértékű hasonlóságot mutat, hogy egy-egy ötletes termékreklám ugyan elegendő lehet a figyelem megragadására, de a bizalom helyreállítására kevésnek bizonyul.
Ehhez többre van szükség: a kitűnő, „testhezálló” pénzintézeti termékeken, közeli bankfiókon felül udvarias, segítőkész, jól képzett – az adott bankot megfelelően képviselő - munkatársakra, a tömegreklámokból kitűnő egyedi reklámokra, figyelemfelkeltésre, image kampányra, image építésre. Ezt felismerve alkotta meg az MKB Bank az idei image reklámfilmjét.
A reklámötlet a reklám jellegéből adódóan is egyedi és kreatív. A termékreklámok sorából kiemelkedve jelenleg egyedüli image reklám a bankszektor reklámjai között. Egyszerű, jól érthető, alkalmas arra, hogy több médiumban is megjeleníthető legyen, bár érvényesülni leginkább a televízióban, moziban a mozgókép által képes igazán, így reklámkampányt építeni rá nem igazán lehet.
A magyar bankpiac meghatározó szereplőjeként az MKB Bank célja, hogy középtávon elismerten a szektor társadalmi felelősségvállalásban (CSR) egyik leginkább felelősen működő, példamutató pénzintézetévé váljon, figyelembe véve az érintettek hosszú távú érdekeit, illetve a természeti környezet fenntarthatóságát is. E törekvésének elérésében a Bank - évek óta töretlenül - épít a jelentős társadalmi szerepvállalási hagyományaira. Így a CSR nemcsak elkötelezettség az MKB Bank életében, hanem egyben arculatépítő hangsúlyozás is.
2009-ben „Az év társadalmilag felelős bankja" kategóriában elért első helyezés ismételten visszaigazolta a bank szakmai sokoldalúságát és társadalmi felelősségvállalási tevékenységének eredményességét.
Az idei évben készített televíziós reklámfilm is ezen tevékenységének eredményességén alapszik. A művészetért, kultúráért, sportért, tehetséges gyermekek megsegítéséért tett erőkifejtésének hangsúlyozásával az arculatépítés valódi értelmét hozza létre: nyomot hagy, leképeződik az emberek emlékeiben, tudatában. Az arculatot úgy építi, hogy az emberek fejében megszülető lenyomata pozitív, szerethető képként jön létre. Nemes, társadalmilag elfogadott célokat támogat, így szimpátiát ébreszt a támogatóval szemben.
Az MKB Bankot kitartónak, egységesnek és következetesnek tartom az image építés szempontjából, hiszen marketingkommunikációjában az arculat hosszútávra szól, emellett évekre, évtizedekre tekint vissza. Úgy gondolom, ennek hangsúlyozása fontos szerepet játszhat a megfelelő image kiépítésében, a bizalom erősítésében.
A bemutatott reklámfilm stílusában követi Bank által eddig alkalmazott magas színvonalat, a legapróbb részletekig kidolgozott: jellemzi ez mind az operatőri munkát, a vágást, a hang effektusokat. Olyan elismert szakembereket kértek fel a reklámfilm elkészítésére, mint: Köves Krisztián Károly (rendező) , Dobóczi Balázs (operatőr) , Rakonczai Viktor (zene) .
A reklám hatáselemei közül - a versenytársak jelentős számával ellentétben- a Bank továbbra sem alkalmazza a humort, mint figyelemfelkeltő hatásmechanizmust. Előfordulhat, hogy ha a figyelem megragadása, a közönség szórakoztatása nagyon jól sikerül, az akadályozhatja az eredményes reklámozást, pedig a marketingkommunikáció elsődleges feladata talán mégiscsak ez lenne. A határt nehéz meghúzni a humor alkalmazásában. Az MKB Bank tudatosan kerüli a humor alkalmazását, így a tudatban továbbra is úgy él, mint magas szintű szolgáltatást nyújtó, elit ügyfeleket kiszolgáló pénzügyi intézmény.
Az MKB Bank eddigi reklámtevékenységébe ez a film szorosan illeszkedik, annak ellenére is, hogy a korábbi MKB reklámokkal ellentétben - a stílus színvonalának megtartása mellett – stílusváltás figyelhető meg. Egyrészt a képiség változik, másrészt a korábban alkalmazott szlogen:
• A meseszerű, Antoine de Saint-Exupéry Kis hercegének világára emlékeztető képalkotást felváltja a realitás. A megjelenített képek a valóságra irányítják a figyelmet, a Bank társadalmi felelősség vállalására, segítségnyújtására. Az MKB Bank célcsoportjának (az MKB szponzori tevékenységét ismerő embereknek) e kisfilm - a CSR tevékenység részletezése nélkül is - elegendő információt nyújt, a célcsoporton kívül eső személyekben pedig felkeltheti az érdeklődést, kíváncsiságot ébreszthet. A filmben feltűnik Iváncsik Tamás magyar válogatott kézilabdázó , aki az őt nem ismerők részére könnyen visszakereshető a látható mez száma alapján. A választás nem véletlenül esett rá, hiszen az MKB Bank mindig olyan kiemelkedő tehetségeket támogat, akik példát tudnak állítani, akiket elfogad, magasra értékel a társadalom.
• Megfigyelhető, hogy a közlések, üzenetek leegyszerűsödtek a múlthoz képest, a reklám impulzustömege az üzenet saját maga lett. Már elegendő egyetlen jól irányított, kellőképpen megformált mondat az üzenet közvetítésére. Az MKB eddig alkalmazott szlogenje („Tegye teljessé saját világát- MKB Bank: Személyesen Önnek”) helyett a tartalommal harmonizáló, hasonlóan egyszerű, lényegretörő mondatot iktat be: „Értéket őrzünk, értéket teremtünk”. A korábban hangsúlyozott személyesség burkoltan ebben az üzenetben is jelen van. Az új marketingkommunikáció is azt sugallja, hogy a bank elsődleges célja a bizalom megtartása, megőrzése, elmélyítése.
A képiség teljes összhangban áll ezzel a kijelentéssel, megsokszorozza, kiegészíti is egyben.
A domináns szín a régiséget, hagyományokat idéző fekete-fehér háttéren feltűnő piros szín (MKB logó is e három színből tevődik össze), mely a figyelemfelhívás jelentős eszköze. A háttér, és az ezzel ellentétben álló piros szín felerősítik egymás hatását, a vizualitásban itt is nagy szerepe van a kontrasztoknak.
A többlettartalmat, az emocionalitást a képek által kapjuk, melyek pozitív érzelmeket váltanak ki, segítik a kötődést, a racionalitást háttérbe szorítják. Lekerekített formák (íráskép, hegedű alakja): nyugalmat, egyszerűséget sugároznak.
A narráció, a szöveg is az érzésekre, a tudatra hat. Olyan pozitív értékeket állít középpontba, mint a siker, a példamutatás, a tanítás. Két rövid mondat foglalja keretbe a mindössze 32 másodperces reklám mondanivalóját , ezzel megerősítve, összefoglalva azt. A szöveg, és a képek szoros egységet mutatnak, egymást kiegészítik, erősítik, alátámasztják. Amikor elhangzik a szintén kulcsmondatnak tekinthető „a sikerhez néha elég egy tollvonás”, a nézőben már tudat alatt megképződik a bizalom a Bank iránt. Ezzel egyidejűleg látható, amint megtörténik egy szerződés aláírása az ügyfél által. Itt vetődik fel az a kérdés, hogy mennyire képes fogyasztásra ösztönözni ez a reklám, van-e rábeszélő ereje, eladási képessége a filmnek. Igaz, a termékreklámok sokaságából kiemelkedik ez a film, előnye lehet, hogy a márkakommunikáció ismertsége ezáltal növekedhet , emellett a szponzorációba vetett pénz reklámértékét is képesek ezáltal kiaknázni. Azonban tekintettel arra, hogy konkrét termékajánlatot a jellegéből fakadóan nem fogalmaz meg, nem kelt közvetlen vásárlási szándékot a nézőkben.A magas szintű minőség sajnos nem párosul megfelelő reklámértékkel,a képek elvonják a figyelmet a reklám tárgyáról, az MKB Bankról.
Ismerve az MKB Bank marketingtevékenységét, kijelenthetem, hogy a célja nem közvetlenül a vásárlásra ösztönzés volt, hanem az image építése, a közönségben, a Bank ügyfeleiben, illetve potenciális ügyféljelöltjeiben - a cég tevékenysége alapján - pozitív kép kialakítása, fenntartása, megerősítése.

Véleménynyilvánításhoz be kell jelentkezni!
A(z) MKB Bank Zrt reklámfilmjei
MKB Bank
kategória: Bank
feltöltve: 2010.05.16.
megtekintve: 4100
Hozamuniverzum
kategória: Bank
feltöltve: 2008.08.27.
megtekintve: 3979
Zöld Bolygó
kategória: Bank
feltöltve: 2008.05.14.
megtekintve: 3784
Kivételes lakáshitel
kategória: Bank
feltöltve: 2008.04.07.
megtekintve: 3335